Wie zij wij?De Groene Lekkerbek is een initiatief van twee biologische boerenbedrijven in de Euregio Maas-Rijn die zijn aangesloten bij de vereniging Mergelwind:

  • Kasteelhoeve Puth te Voerendaal en
  • Gut Paulinenwäldchen te Aken.

Wij werken hard aan een gezondere manier van landbouw en veeteelt, waarbij natuur en economie hand in hand gaan.

Kasteelhoeve Puth

Akkerbouwbedrijf kasteelhoeve Puth is gelegen in Voerendaal. De eigenaar, Norbert Huijts, werkt al sinds de jaren tachtig zo milieuvriendelijk mogelijk en maakte in 2001 de overstap naar biologische landbouw. De 45 hectare akkers liggen rondom de typisch Limburgse kasteelhoeve in het golvende heuvelland.

Gut Paulinenwäldchen

Gut Paulinenwäldchen is een biologisch veeteelt- en akkerbouwbedrijf ten noorden van Aken, in Duitsland. Het bedrijf omvat circa 127 hectare akkers en weilanden. Hier worden met name aardappels en groenten verbouwd. De producten worden pas vlak voor de verkoop geoogst, zodat we garant kunnen staan voor versheid en kwaliteit. Een kudde van 30 Limousinrunderen met kalveren begraast onze weiden en wordt uitsluitend gevoerd met biologisch toegestane voedingsmiddelen, waardoor hun vlees extra smakelijk wordt. Ook op Gut Paulinenwäldchen kun je voor producten van de boerderij en uit de streek terecht in de biologische boerderijwinkel.

Mergelwind

Mergelwind is een vereniging die zich inzet voor duurzame landbouw en levensmiddelenproductie in de Euregio. Bij Mergelwind zijn alleen biologisch gecertificeerde bedrijven aangesloten. Zij voldoen aan de EU-richtlijnen voor biologische productie en worden door een landelijke organisatie (Skal, Bioland, Demeter) hierop gecontroleerd. Het in de eigen (eu)regio verkopen van levenmiddelen voorkomt lange transporten, die het milieu belasten en vaak het gebruik van conserveringsmiddelen noodzakelijk maken. De Groene Lekkerbek biedt u producten aan uit de eigen (eu)regio waardoor u zeker weet dat deze producten vers van het land komen!

Volg ons op facebook